Wie zijn wij

Corine van Maar

Corine van Maar is zelfstandig ondernemer en werkt als projectmanager bij verandertrajecten in zorg en welzijn. Dat doet zij met veel passie. Corine is een echte verbinder, organisaties hebben elkaar echt nodig bij de huidige vaak complexe trajecten. Daarnaast is zij coach in verpleeghuizen en ondersteunt zij management en teams. Tot slot organiseert zij studiereizen over (ouderen) zorg en welzijn naar Zuid-Afrika, Japan en Denemarken. Elk land heeft specifieke aspecten waar wij veel van kunnen leren. Denk aan de hoge leeftijden in Japan en in de Blue zone, wat is hun ‘geheim’? De sterke gemeenschapsband in Zuid-Afrika en het principe van ‘Reablement’ (hoe help je de ander zichzelf te helpen) in Denemarken.

‘Zuid-Afrika heeft mij diep geraakt’, vertelt Corine. ‘Wat zit er ondanks alle enorme uitdagingen waar het land mee te maken heeft, toch veel energie bij veel mensen. Steun vanuit Nederland bij projecten is daarbij wel heel welkom en nodig. Ik hoop echt dat Mr Lungelo zijn droom kan verwezenlijken. Via de QR code kan je een bijdrage leveren, deze bijdrage komt echt goed terecht!’

Ineke van Hofwegen

Ineke van Hofwegen woont in Zwolle en heeft als ergotherapeut in de gezondheidszorg vanuit het revalidatiecentrum een adviesbureau opgericht om gemeenten te ondersteunen bij de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). De laatste 11 jaar van haar loopbaan was zij als manager Wmo werkzaam bij de gemeentelijke overheid.

Vanuit haar werk heeft zij ervaren hoe belangrijk het is projecten voor mensen in de samenleving, die het wat minder getroffen hebben te ondersteunen op een manier die past bij de vraagstelling vanuit de doelgroep. Gerichte actie daar waar dat nodig is.

Vanuit Serviceprojecten.nl zet zij zich graag in om projecten, die mensen helpen de weg te vinden naar een beter leven tot een succes te brengen

Ninke Hermsen

Ninke Hermsen woont in Eindhoven en heeft zich een groot deel van haar carrière als hoofd P&O bezig gehouden met gezondheid, vitaliteit en ontwikkeling van medewerkers. Een paar jaar geleden maakte ze de overstap van een commerciële dienstverlener naar een sociale woningcorporatie. Daar maakt ze als HR adviseur dagelijks mee hoe medewerkers vormgeven aan leefbaarheid in de wijken.

Het hebben van een sociaal vangnet is voor huurders enorm helpend.

Benieuwd hoe dit in andere landen is georganiseerd, ging ze in 2022 mee op studiereis naar Zuid-Afrika om te zien hoe de stammen wonen en met elkaar samenleven in de thuislanden. Het heeft haar doen beseffen hoe goed zelfs onze kansarme huurders in Nederland het hebben getroffen.

Geïnspireerd door het positivisme van de opbouwwerkers die ze in Zuid-Afrika heeft ontmoet, wil deze Greenbelter graag haar steentje bijdragen aan het verbeteren van het welzijn voor kansarmen.