Mondkapjes voor de campagne ‘STOP Geweld tegen Vrouwen’ van Orange the World!

Geweld tegen vrouwen is onacceptabel en daarom is de internationale beweging ‘Orange the World’ letterlijk van levensbelang. Deze beweging staat vóór gelijke rechten van vrouwen en tégen alles wat vrouwen kleineert, schoffeert of de mond snoert. De campagne wordt jaarlijks georganiseerd door UNwomen in samenwerking met Zonta Nederland en Soroptimist International en loopt van 25 november tot en met 10 december. Voor meer informatie ga naar www.orangetheworld.nl.

Om de campagne te ondersteunen heeft Serviceprojecten.nl in 2020 het idee opgepakt om mondkapjes te laten maken. In vanHulley heeft zij hiervoor een betrouwbare leverancier gevonden: zie www.vanhulley.nl.

Met een wit mondkapje met daarop het officiële logo van de actie van Orange the World wordt uitgedragen dat de oproep ‘STOP Geweld tegen Vrouwen’ volledig wordt onderschreven.

Met de aankoop van deze mondkapjes wordt bijgedragen aan:

E

 Het creëren van bewustwording dat geweld tegen Vrouwen ook in Nederland aandacht behoeft

E

Ondersteuning van:

Het Orange Trust Fund www.orangetheworld.nl
Fier www.fier.nl
Moviera www.moviera.nl

Er zijn in totaal 3000 mondkapjes verkocht, wat maakt dat we in totaal € 3000 hebben kunnen overmaken; € 1000 naar elk van de 3 organisaties, die zich er voor inzetten slachtofers van geweld te ondersteunen.

Alle bestellers willen we hiervoor hartelijk bedanken!!

De dames van vanHulley hebben hard gewerkt om de mondkapjes op tijd klaar te hebben. Op 3 december hebben we hen voor hun werkzaamheden op passende wijze bedankt!

 

Wat een prachtig nieuws en wat een prachtige opbrengst! Daar zijn we heel blij mee. De bijdrage wordt besteed aan het bestrijden van geweld tegen vrouwen wereldwijd, via het Trust Fund to End Violence against Women, en specifiek aan het Global Helplines Project, om ervoor te zorgen dat in de toekomst ieder land een nationale hulplijn heeft die goed vindbaar is voor slachtoffers.

Marije Cornelissen

UNWomen

Wat een ontzettend goed en leuk bericht op deze regenachtige maandag: een opbrengst van € 3000,-. Jullie mogen enorm trots zijn op dit fantastische resultaat.

Moviera is super blij met deze royale gift van € 1000,-. Het steunfonds ondersteunt cliënten die worden geconfronteerd met bijzondere uitgaven waarvoor zij zelf geen dekking hebben (recentelijk is een bijdrage gegeven voor het verwijderen van een tatoeage van de naam van de ex-partner én het geven van een huurbijdrage omdat er een dubbele huur moest worden betaald). Het steunfonds zal ook een bijdrage gaan leveren aan de inrichting van de woonunits voor cliënten van de twee (toekomstige) nieuwe locaties.

Frank Hoekx

Moviera

Wat een geweldig bericht! Een prachtig resultaat na jullie mooie actie. Dank voor jullie inzet en werk, dit geeft (buiten het bedrag om) een enorme boost. Wij gaan het bedrag gebruiken bij Chat met Fier, zodat we slachtoffers van geweld (ook vanuit het Centrum Seksueel Geweld) kunnen helpen in een anonieme fase en kunnen motiveren richting face-to-face hulp.

Johannes Dijkstra

Fier!

Reacties van bestellers

Een hele eer om uitgeroepen te worden tot topscoorder van de OtW mondkapjes van vanHulley. Maar echt, te veel eer voor mij alleen. In het Groningse hebben we  gezamenlijk met Zonta Groningen en club Groningen West  op een hele inspirerende wijze Orange the World gevierd. Ge3-en genieten we van het resultaat. Prachtig dat resultaat voor de 3 goede doelen, mooie actie van Serviceprojecten.nl!

Och Groeneveld, Soroptimistclub Groningen Oost

Complimenten voor de hele mondkapjes actie die met geweldige inspanning en flink doorzettingsvermogen op poten is gezet. Ik draag de mondkapjes (uiteraard) nog steeds en krijg iedere keer van andere (ook zakelijke) relatis waardering voor de actie OtW 👍🧡😷.

Ineke Jumelet, Soroptimistclub Zwolle

Een mooi bericht over een prachtige actie. Dank jullie wel voor je tomeloze inzet 🧡🧡,

Jacquelette Veldt, Soroptimistclub Zwolle

Allereerst grote dank aan jullie voor het initiëren en uitvoeren van dit slimme product om OtW zichtbaar te maken. Dank ook voor de terugkoppeling die wij telkens van jullie mochten ontvangen, waardevol en transparant. Nu terugkijken op een mooi succes!

Cassandra Rienstra, Soroptimistclub Voorburg/Rijswijk.

Complimenten Ineke en Alice voor al jullie inspanningen 💪🧡! Toppers,

Kim van Hoek, Soroptimistclub Apeldoorn